Videoboodschap minister Van Nieuwenhuizen lancering Gebiedsportaal Klimaatadaptatie

27-11-2020

"Het Gebiedsportaal Klimaatadaptatie van MKB Infra is een marktplaats voor innovaties, een ontmoetingsplek voor startups in het MKB. Een prachtige etalage en een product om trots op te zijn!" Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen bij de lancering van het Gebiedsportaal Klimaatadaptatie van MKB Infra.

Beste mensen, goed dat u er bent. Ik hoop dat u allen gezond bent en in deze moeilijke tijd vooruit kunt met uw werk.

Corona heeft uw vereniging gelukkig niet weerhouden een prachtig initiatief te starten. Aan mij de eer om het te lanceren! Ik heb het over het gloednieuwe Gebiedsportaal Klimaatadaptatie.

U weet, het klimaat verandert. ’s Zomers is het droog en warm – dit jaar al voor de 3e keer op rij. Op andere momenten is het opeens heel nat, met water tot in de huizen en ondergelopen wegen en tunnels. 

We willen klimaatbestendig worden. Daarom bouwen we anders: meer groen, minder stenen.

Kampioen dijken bouwen waren we al. Maar we moeten óók kampioen wateropslag worden. Het goede nieuws is: méér werk voor u.

Maar hoe doe je dat? Daar komen we bij het Gebiedsportaal Klimaatadaptatie.

Want er zijn in Nederland al veel mooie nieuwe producten. Niet iedereen hoeft opnieuw het wiel uit te vinden. Oplossingen in Horst aan de Maas werken misschien wel heel goed in Appingedam. Het Gebiedsportaal Klimaatadaptatie van MKB Infra is een marktplaats voor innovaties, een ontmoetingsplek voor startups in het MKB.

Een prachtige etalage en een product om trots op te zijn!

Vanuit het ministerie bestaat een vergelijkbaar initiatief: het Kennisportaal Ruimtelijke Adaptatie. Ik ga er zeker voor zorgen dat er over en weer een link komt. Want hoe méér bezoekers, hoe beter. Neemt u vooral snel een kijkje en doe er uw voordeel mee!

Ik wens u een goede ledenvergadering.

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen