Nederland en Canada blijven zich inzetten voor veiligheid burgerluchtvaart

06-06-2023

Nederland en Canada blijven de komende jaren nauw samenwerken om de veiligheid van de burgerluchtvaart rond conflictgebieden te vergroten. In Den Haag werd daar dinsdag over gesproken, op het derde Safer Skies Forum.

Het volgende Forum zal worden georganiseerd door Kenia. Dat maakte de Keniaanse minister van wegen en transport van Kipchumba Murkomen dinsdag bekend in Den Haag.

 

Het Safer Skies Forum is een Canadees initiatief, en werd in 2020 voor het eerst gehouden, na het neerschieten van vlucht PS572 door Iran. Tientallen slachtoffers hadden de Canadese nationaliteit.

 

Nederland is deze week gastheer voor het derde forum, waar experts van over de hele wereld, en vertegenwoordigers van de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO samenkomen.

 

“Het is een eer om het derde Safer Skies Forum in Nederland te organiseren, samen met Canada. Helaas is Nederland zeer bekend met de risico’s voor de burgerluchtvaart boven conflictgebieden, na de tragische ramp met de MH17 in 2014, waarbij 196 Nederlanders om het leven kwamen”, aldus minister Harbers. “We erkennen het belang van internationale samenwerking om de veiligheid van alle passagiers te vergroten. Het doet me deugd dat zoveel stakeholders samen zijn gekomen in Den Haag om dit belangrijke onderwerp te bespreken.”

 

De aanwezigen spraken onder meer af om kennis en informatie te blijven delen, om de risico’s voor de burgerluchtvaart beter in kaart te brengen. Ook binnen ICAO staat het onderwerp de komende tijd op de agenda.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen