Hoe wil jij geïnformeerd en gehoord worden over de ontwikkelingen rond Schiphol?

04-05-2022

De Omgevingsraad Schiphol onderzoekt hoe omwonenden geïnformeerd en gehoord willen worden over de ontwikkelingen rond Schiphol. Van 4 mei tot en met 22 mei kunnen deelnemers een online vragenlijst invullen.

De vragenlijst is hier in te vullen: https://raadplegingschiphol.raadpleging.net/

Wat wordt onderzocht?

Beslissingen over het vliegveld hebben gevolgen voor het dagelijks leven van omwonenden. Tot nu werden bewoners geïnformeerd door de Omgevingsraad Schiphol, maar die organisatie wordt nu omgevormd in twee organisaties. Dat is aan de ene kant de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS), waar omwonenden belangen, zorgen en ideeën kunnen meegeven. Aan de andere kant wordt het Omgevingshuis opgezet, waar omwonenden informatie kunnen krijgen over Schiphol.

De vragenlijst gaat over welke taken en werkzaamheden deze organisaties moeten gaan uitvoeren. Het streven is dat omwonenden makkelijk hun ideeën en belangen kunnen aangeven, en dat zij daarnaast op de beste en snelste manier worden voorzien van de juiste informatie. De Omgevingsraad Schiphol hoort graag hoe omwonenden dat voor zich zien.

Wie kunnen meedoen?

Mensen uit de omgeving van Schiphol kunnen meedoen aan het onderzoek, maar ook mensen uit andere delen van het land mogen meepraten. Deelname staat open voor iedereen vanaf 18 jaar.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Populytics, een startup van de TU Delft. De TU Delft is de ontwikkelaar van de methode die gebruikt wordt voor het onderzoek: de participatieve waarden evaluatie.

Hoe verder na het onderzoek?

De resultaten worden gepubliceerd op rijksoverheid.nl. De uitkomsten van het onderzoek zijn input voor het vormgeven van de Maatschappelijke Raad Schiphol en het Omgevingshuis.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen