Nationaal Groeifonds reserveert geld voor infrastructuur

09-04-2021

Het kabinet reserveert 2,5 miljard euro voor infrastructuur uit het Nationaal Groeifonds. Het gaat om het verbeteren van de ov-verbindingen in Zuid-Holland, het doortrekken van de Noord/Zuid-lijn in Amsterdam. Daarnaast wordt er 30 miljoen gereserveerd voor een innovatieprogramma voor zelfrijdend duurzaam vervoer in Brainport Eindhoven.

Erkenning
De reservering is een erkenning voor de noodzaak van grote investeringen in de Nederlandse infrastructuur. Deze projecten dragen bij aan de oplossingen voor maatschappelijke problemen en maken ons land beter bereikbaar, welvarender en duurzamer. Ze zorgen ervoor dat er extra woningen gebouwd kunnen worden en dat vervoersstromen evenwichtiger worden verdeeld zodat Nederland niet stil komt te staan.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): “Goede infrastructuur is het fundament van de sterke economische ontwikkeling van Nederland. We moeten ervoor zorgen dat we ook in de toekomst veilig en vlot van A naar B kunnen komen. Deze projecten dragen daaraan bij en zorgen daarnaast voor een aantrekkelijk woon- en werkklimaat”.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “Deze reservering uit het Nationaal Groeifonds is een erkenning dat goede openbaar vervoerverbindingen een bijdrage leveren aan het oplossen van de enorme woningbouwopgave waar we voor staan. Gezien het beschikbare budget heeft de commissie keuzes gemaakt. We zijn blij dat daarbij ook de keuze is gevallen op de combinatie van wonen en ov.”

Het ministerie zal met alle initiatiefnemers in gesprek gaan om het vervolg te bepalen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen