Circulaire Economie conferentie - Podcast met staatssecretaris Van Veldhoven

01-02-2021

Op 1 februari 2021 vond de derde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, dit keer in digitale vorm. Tijdens de digitale conferentie blikte staatssecretaris Stientje Van Veldhoven in deze podcast terug op alle behaalde resultaten en de uitdagingen waar we nog voor staan. 

In 2050 wil Nederland een volledig circulaire economie hebben. In een circulaire economie worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt en bestaat er dus geen afval. Nu wordt recyclebaar afval soms nog verbrand, of in een uiterste geval gestort, daar willen we in 2050 helemaal vanaf. Minder wegwerpcultuur en meer hergebruiken: van shampooflessen, bureaustoelen tot oude treinen. Dit kan door onder andere producten slimmer te ontwerpen, recyclen en hergebruiken. Dat doel heeft Nederland gesteld om milieuvervuiling en CO2 uitstoot te voorkomen. 

Steeds meer organisaties zien in dat de circulaire economie een kans is. Om tot een doorbraak te komen moeten we nu doorpakken om deze kansen volledig te benutten en te zorgen dat de circulaire economie, dé economie gaat worden. Deze belangrijke transitie naar een circulaire economie is iets dat we gezamenlijk doen. Het doel van de conferentie is daarom om te inspireren, kennis met elkaar te delen en met concrete acties af te sluiten. 

Tijdens de digitale conferentie blikte staatssecretaris Stientje Van Veldhoven in een podcast terug op alle behaalde resultaten en de uitdagingen waar we nog voor staan. terug te luisteren. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen