Verkeerscampagne MONO weer van start

07-09-2020

De campagne MONO gaat weer van start. Via televisie, radio, social media en op verschillende plekken langs de weg worden automobilisten en fietsers gewezen op de risico’s van afleiding in het verkeer.

De campagne die loopt tot half december is een samenwerking van onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincies, gemeenten, ANWB, TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland.

Minister Van Nieuwenhuizen: "We gaan weer meer op pad. En we zijn nu misschien nog wel meer online dan voorheen. Maar social media en het verkeer gaan niet samen. Neem het risico niet. Rij MONO, fiets MONO."

Het risico op een verkeersongeluk is zes keer zo groot als je achter het stuur een berichtje op je telefoon leest. MONO geeft bestuurders verschillende tips om de aandacht bij het verkeer te houden. Ook wordt anderen gevraagd te wachten met het versturen van een bericht naar een bekende die achter het stuur of op de fiets zit.

Niet storen
In de campagne die vandaag start, wordt extra aandacht gevraagd voor de ‘niet-storen’ functie op de telefoon. Met dit systeem ontvang je tijdelijk geen berichtjes als je onderweg bent. Met een automatisch antwoord kun je de afzender laten weten dat je achter het stuur zit. Bij de instellingen van de Iphone zit een ‘niet-storen tijdens het autorijden’ optie. Voor Android zijn verschillende apps te vinden in de Playstore. Andere manieren om afleiding in het verkeer te voorkomen zijn bijvoorbeeld het opbergen van de telefoon in een tas of het dashboard. En het toestel op stil zetten.

MONO zakelijk
Ruim 1 op de 3 werkgevers in ons land heeft geen regels voor de medewerkers over het smartphonegebruik in de auto. Op www.monozakelijk.nl kunnen werkgevers campagnemateriaal en tips vinden om te zorgen dat hun werknemers MONO kunnen rijden. De nieuwe MONO-zakelijk campagne start in oktober.

 

Afbeeldingen

Minister Van Nieuwenhuizen over MONO

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen