Europese Commissie buigt zich over uitstel droneregels

29-04-2020

Als gevolg van de uitbraak van COVID-19 bekijkt de Europese Commissie of de nieuwe Europese droneregels per 1 juli 2020 in werking kunnen treden. Als de Commissie besluit tot uitstel gaat de regelgeving niet op 1 juli in, maar op 1 januari 2021. In mei neemt de Commissie een besluit.

Met het invoeren van nieuwe regelgeving worden droneregels in de EU geharmoniseerd. In Nederland betekent dit onder meer dat het verschil tussen recreatief en professioneel dronegebruik vervalt en dat dronevliegers een examen moeten gaan afleggen over luchtvaartregels en veiligheid. 

Bij uitstel blijft de overgangsregeling voor zakelijke dronevliegers van kracht. Daarmee kan deze groep tot eind 2021 doorwerken op basis van een huidige ROC-light ontheffing of ROC vergunning. Wel zijn ze verplicht om bij invoering van de Europese regelgeving ingeschreven te staan in het nieuwe Europese droneregister.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen