Handelsmissie Indonesië water, maritiem en circulaire economie

09-03-2020

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) is voor een van 9 tot 13 maart in Jakarta en Surabaya met bedrijven die actief zijn op het gebied van water, de maritieme industrie en de circulaire economie. 

Het Koninklijk Paar is op uitnodiging van president Widodo op staatsbezoek in de Republiek Indonesië. Bijna 180 vertegenwoordigers van 112 bedrijven, organisaties en kennisinstellingen doen mee aan de handelsmissie die parallel plaatsvindt aan het staatsbezoek aan Indonesië. Het Aziatische land is met bijna 270 miljoen inwoners een aantrekkelijke markt voor Nederlandse ondernemers. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) is van 9 tot 13 maart in Jakarta en Surabaya met bedrijven die actief zijn op het gebied van water, de maritieme industrie en de circulaire economie. 

Water
Nu al zijn veel Nederlandse waterbedrijven actief in Indonesië, onder meer met plannen om overstromingen in de hoofdstad Jakarta aan te pakken. Op dinsdag 10 maart tekende Van Nieuwenhuizen de verlening van de watersamenwerking met de Indonesische minister van Publieke Werken. Samenwerking die onder meer gaat over de aanleg en versterking van de kustbescherming om onder meer Jakarta te beschermen tegen wateroverlast. 

Circulaire Economie
Van Nieuwenhuizen tekende ook een nieuwe overeenkomst met de Indonesische minister van Milieu en Bosbouw voor minder afval, meer recycling en betere waterkwaliteit. Nu nog verdwijnt jaarlijks 3 miljoen ton van hun plastic in de oceanen. Met onze kennis en innovaties kan Nederland helpen in bijvoorbeeld beter afvalbeheer en het duurzamer circulair ontwerpen van producten en verpakkingen. 

Maritiem
Indonesië werkt aan het slimmer en duurzamer maken van de havens, het verbeteren van maritieme opleidingen en ook biedt Indonesië kansen voor de scheepsbouwsector. Met de afspraken die tijdens de economische missie worden gemaakt, kunnen Nederlandse maritieme bedrijven en havens meedingen naar deze Indonesische investeringen. Ook zal er kennis worden gedeeld zodat rivieren, zoals de 320 kilometer lange Bantas rivier in Oost-Java, beter bevaarbaar wordt voor schepen. 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen