Minister Van Veldhoven trapt Nationale Conferentie Circulaire Economie af

03-02-2020

Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) sprak vanochtend op de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Den Haag. Het podiumgesprek werd gevolgd door een speech van eurocommissaris Timmermans.

Minister Van Veldhoven: “Een circulaire economie is cruciaal om onze klimaatdoelen te halen. Uit verschillende rapporten blijkt dat 40% tot 60% van de CO2-uitstoot te maken heeft met productie en grondstoffen. Als we alleen kijken naar energie dan missen we een deel van de puzzel. Daarom is er internationaal veel belangstelling voor de inzet van Nederland. Nederland wordt gezien als koploper op het gebied van de circulaire economie. Er is dus veel behoefte aan onze kennis en ervaringen. Op dat gebied liggen er echt kansen voor het bedrijfsleven.”Eurocommissaris Frans Timmermans: “Wij hadden geen Green Deal kunnen maken zonder het voorwerk van Nederland. Nederland heeft een integrale aanpak: wat moet er veranderen om niet afhankelijk te worden van een economie die gebaseerd is op koolstof? Die aanpak heeft ons geïnspireerd tot onze Green Deal. Het is geen blauwdruk maar eerder een spoorboekje waaruit je verschillende keuzes kunt maken.”

Minister Van Veldhoven en eurocommissaris Frans Timmermans spraken in een dubbelinterview met Trouw over het belang van een circulaire economie. Lees het artikel via deze link: https://www.trouw.nl/politiek/timmermans-maakt-zich-meer-zorgen-over-klimaatwanhopers-dan-klimaatontkenners~b90a4c2d/

Meer informatie:
Nicolette Rodenburg, woordvoerder minister Van Veldhoven
+31 (0)6 53 20 08 52
nicolette.rodenburg@minienw.nl

Afbeeldingen

Conferentie Circulaire Economie

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen