Bijna 14.000 spelers spelen om het Slimme Rijbewijs

04-12-2019

Bijna 14.000 spelers hebben sinds de lancering van Slimonderweg.nl op 3 juni geprobeerd om een ‘Slim Rijbewijs’ te halen.

Het slimme rijbewijs is geen echt rijbewijs, maar een actie van slimonderweg.nl, hét platform voor consumenten over slimme hulpsystemen (ADAS) en de ontwikkelingen binnen mobiliteit. Dit platform is een samenwerking van ANWB, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAI Vereniging, provincie Noord-Holland en CBR.

Steeds meer auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met slimme hulpsystemen, die automobilisten ondersteunen bij het autorijden. Denk hierbij aan rijbaanondersteuning, die voertuigen binnen de rijstrook weet te houden. Of adaptieve cruise control, waarmee je automatisch afstand houdt tot de voorganger. Het gebruik van dit soort systemen kan de verkeersveiligheid verbeteren, zolang deze op de juiste manier gebruikt worden. Het is noodzakelijk dat automobilisten hierover kennis opdoen. Dit blijkt ook uit een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) dat vorige week is gepubliceerd. Met slimonderweg.nl willen de initiatiefnemers de kennis over deze systemen onder automobilisten vergroten.

Slimme rijbewijs
Op slimonderweg.nl kunnen bezoekers sinds juni dit jaar een spel spelen om hun slimme rijbewijs te halen. De deelnemers moeten de slimme hulpsystemen koppelen aan de getoonde verkeerssituaties. Zo leren zij systemen toepassen als adaptieve cruise control, rijbaanondersteuning (Lane Keeping System) en dodehoekdetectie. Onder de 13.911 deelnemers was de hoogste score 48 van de 50 punten.

Prijzen
De beste deelnemers maakten tot eind oktober kans op een ADAS-training van de Verkeersveiligheid Groep Nederland. De winnaars zijn inmiddels door de organisatie geïnformeerd. Het succes van het spel en het eindresultaat van behaalde slimme rijbewijzen waren voldoende aanleiding om de wedstrijd te verlengen met een tweede ronde. Tot 14 januari 2020 kunnen bezoekers hun kennis testen om ook nog een Slim Rijbewijs te halen. In deze tweede ronde maken de kandidaten kans op een volledig assortiment Cadillac Autodrop

Slimonderweg.nl is een resultaat van het ADAS Convenant met als doel het verbeteren van kennis over slimme hulpsystemen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen