Nederland introduceert E10

30-09-2019

Automobilisten kunnen vanaf 1 oktober op veel meer plekken groenere benzine tanken: E10. E10 bevat een hoger percentage biobrandstoffen, en is daarmee beter voor het klimaat. Veel auto’s – maar niet alle - zijn al geschikt voor E10, een brandstof die tussen de 7,5 en 10% bio-ethanol bevat.

Tankstations met twee of meer tankinstallaties voor benzine zijn vanaf 1 oktober verplicht om bij minimaal de helft van hun vulpistolen E10 aan te bieden. De andere helft blijft beschikbaar voor andere soorten benzine, bijvoorbeeld E5. Tankstations met infrastructuur voor maar één soort benzine blijven vrij in de keuze wat zij aanbieden.

Veel auto’s zijn geschikt om op E10 te rijden. Meer informatie daarover is te vinden in de handleiding van de auto en bij nieuwe auto’s ook achterop het klepje van de brandstoftank. Automobilisten die twijfelen of hun auto geschikt is voor E10-benzine kunnen dat controleren op www.e10-check.nl.

Zie voor meer informatie de bijgevoegde poster

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen