Regeringsvliegtuig aan publiek gepresenteerd

06-07-2019

Vliegtuigliefhebbers hebben vandaag het nieuwe Nederlandse regeringstoestel kunnen bekijken. Tijdens een bezoekersdag van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op vliegbasis Woensdrecht werd de PH-GOV gepresenteerd aan ruim 1200 belangstellenden.

Ook tekenden secretaris-generaal Lidewijde Ongering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Vincent van Hooff, Executive Vice President Flight Operations, van KLM, de beheersovereenkomst van het vliegtuig.

KLM gaat de komende 10 jaar de crew voor de vluchten leveren en is verantwoordelijk voor het onderhoud van de PH-GOV. Het interieur van het vliegtuig is ingebouwd door GKN Fokker en blijft de komende jaren verantwoordelijk voor de uitrusting van de cabine.

De Boeing 737 Business Jet biedt plaats aan 26 passagiers. Door het grote vliegbereik van ruim 9000 kilometer kan –in tegenstelling tot voorganger KBX- zonder tussenstop naar Caribisch Nederland worden gevlogen. Naar verwachting wordt het toestel begin augustus in gebruik genomen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen