Gezondheidswinst door schonere lucht

02-07-2019

Gezondheidswinst door schonere lucht voor alle inwoners van Nederland. Dat is de kern van de inzet voor het Schone Lucht Akkoord, dat het kabinet met gemeenten en provincies gaan sluiten.

Dat schrijft staatssecretaris van Veldhoven in de hoofdlijnenbrief over het Schone Lucht Akkoord aan de Tweede Kamer. Het akkoord wordt later dit jaar definitief beklonken.

Naast de nu al bestaande aanpak van vuile lucht (zoals emissie-eisen aan voertuigen en bedrijven) en de recent gepresenteerde acties in het Klimaatakkoord wil het kabinet samen met provincies en gemeenten extra maatregelen nemen om de uitstoot van verkeer, landbouw, industrie en huishoudens versneld omlaag te brengen.

De gezamenlijke aanpak van het Rijk met gemeenten en provincies richt zich op algemene maatregelen om de luchtverontreiniging in heel Nederland te verminderen. Daarnaast wordt gewerkt aan een gerichte aanpak voor dichtbevolkte locaties met hoge concentraties luchtverontreiniging.

Meer informatie:
Joris Drost, algemeen persvoorlichter
+31 (0)6 11 10 65 42
Joris.drost@minienw.nl

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen