Nieuwe regeringstoestel PH-GOV overgedragen aan Nederland

18-06-2019

Het nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, is officieel overgedragen aan Nederland. De Nederlandse regering is in het luchtvaartuigregister door de Inspectie Leefomgeving en Transport nu officieel geregistreerd als eigenaar van het toestel, dat dinsdagmorgen op vliegbasis Woensdrecht arriveert.

KLM wordt verantwoordelijk voor de operatie van het regeringstoestel. Dit betekent dat de luchtvaartmaartmaatschappij de crew voor de vluchten levert en tevens het onderhoud zal doen. Het regeringstoestel wordt de komende weken door Fokker op de vliegbasis Woensdrecht geschikt gemaakt voor de operatie door KLM en is naar verwachting vanaf begin augustus beschikbaar als regeringsvliegtuig. De standplaats wordt Schiphol.

Het nieuwe regeringstoestel is een Boeing 737 BBJ. Het toestel is gebouwd door Boeing in Seattle waarna Fokker op vliegbasis Woensdrecht de inbouw van het interieur heeft verzorgd. Het toestel biedt plaats aan 26 passagiers.

John Pritchard CEO van GKN Fokker: “'Het is fantastisch dat wij opnieuw betrokken zijn bij het nieuwe regeringsvliegtuig en dat we op deze manier het regeringstransport kunnen ondersteunen. GKN Fokker Techniek is verantwoordelijk voor de productie van het interieur van het toestel en blijft de komende jaren verantwoordelijk voor de uitrusting van de cabine. Dat wij dit hoog-specialistische werk in Nederland kunnen doen is uniek. Wij kijken uit naar de samenwerking.''

Rene de Groot, Managing Director en Chief Operating Officer KLM: "KLM is trots het toekomstige Nederlandse regeringsvliegtuig, de PH-GOV, te mogen beheren en wij zullen onze kennis en expertise inzetten om hier ten behoeve van de Nederlandse regering een succes van te maken."

Zaterdag 6 juli vanaf 10.30 uur kan het publiek het toestel van buiten zien en fotograferen. Op de vliegbasis is voor bezoekers ook een ruimte ingericht met informatie over het nieuwe regeringstoestel en het interieur. Op www.bezoekdephgov.nl kunnen geïnteresseerden zich vanaf dinsdag 18 juni 14.00 uur aanmelden. De aanmeldtermijn voor het publiek sluit uiterlijk op 29 juni, of wanneer alle beschikbare 3000 plaatsen gereserveerd zijn. Aanmelding is gezien de veiligheidsmaatregelen op de vliegbasis verplicht. Toegang tot de vliegbasis is alleen mogelijk met een ontvangstbevestiging van de aanmelding.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor media is het mogelijk om zaterdag 6 juli tussen 8.00 en 10.00 uur het toestel te bezoeken. In verband met de veiligheidsmaatregelen op de vliegbasis is aanmelden verplicht. Dit kan op mailadres: joris.drost@minienw.nl (onder vermelding van de gegevens op een geldig identiteitsbewijs, het mailadres en een mobiel nummer). Gezien de beperkte ruimte om te filmen en fotograferen in het toestel worden journalisten per groep ingedeeld. Vertegenwoordigers van Boeing, KLM en Fokker zijn beschikbaar voor een toelichting. Media zijn ook van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de ondertekening van de beheersovereenkomst om 10.00 uur tussen secretaris-generaal Lidewijde Ongering van het ministerie van IenW en KLM. KLM sluit met Fokker een overeenkomst, waarin is vastgelegd dat zij het interieur van de PH-GOV onderhouden.

 Voor meer informatie kunt u terecht bij woordvoering, ministerie IenW: Joris Drost: 0611106542 of Marianne Wuite 0620013687.  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen