Minister Van Nieuwenhuizen bij fietsverkeersexamen in Gouda

19-06-2019

Minister Cora van Nieuwenhuizen bezocht op 19 juni het VVN fietsverkeersexamen bij basisschool de Westerschool in Gouda. De minister deed daar de fietscheck van Veilig Verkeer Nederland en gaf het startsein voor het fietsexamen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen bezocht op 19 juni het praktisch fietsverkeersexamen bij basisschool de Westerschool in Gouda. De minister deed daar de fietscheck en samen met de Goudse wethouder Hilde Niezen gaf zij het startsein voor het fietsexamen.

Het verkeersexamen is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en bereidt leerlingen voor op veilige deelname aan het verkeer.

Bijna honderd zenuwachtige leerlingen van zes verschillende basisscholen stonden in de ochtend klaar op het schoolplein van de Goudse basisschool voor het praktisch verkeersexamen. Het examen begon met de fietscheck waarbij onder andere gekeken werd of het zadel goed vast zit, de bel goed te horen is en of de remmen van de fiets goed werken. De controleurs en leerlingen kregen hierbij hulp van de minister.

Minister Van Nieuwenhuizen stelde de kinderen gerust en onderstreepte het belang van het verkeersexamen. De route van het verkeersexamen is ongeveer vijf kilometer lang en onderweg laten de kinderen zien hoe goed zij de theoretische kennis over verkeersregels en -situaties in de praktijk beheersen.

Tijdens het examen, waaraan landelijk jaarlijks 175.000 leerlingen deelnemen, stonden vrijwilligers langs de route die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordeelden of de leerlingen goed en veilig handelen. Het ministerie en Veilig Verkeer Nederland willen dat zoveel mogelijk leerlingen in groep 7 of 8 meedoen aan het theoretisch en praktisch Verkeersexamen zodat ze leren de veiligste keuzes te maken in het verkeer, voor zichzelf en het overige verkeer.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen