Persuitnodiging: ITS Congres Eindhoven 3 juni

27-05-2019

Tussen 2 en 6 juni 2019 vindt in de Brainportregio Eindhoven het ITS-congres plaats. Dit is het grootste Europese evenement op het gebied van Smart Mobility en digitalisering van transport.

Op maandag 3 juni is minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat te gast op dit internationale congres waar onder meer bedrijfsleven en overheden afspraken maken over de inzet van de nieuwste technieken op het gebied van verkeer en vervoer.

Op 3 juni vinden er ook allerlei demonstraties plaats voor (internationale) pers, bijvoorbeeld van voertuigen die met elkaar communiceren en van de nieuwste technieken die bestuurders bij het rijden ondersteunen. Minister Van Nieuwenhuizen spreekt verder met verschillende Europese landen en autofabrikanten over de uitwisseling van digitale informatie om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Voor aanmelden: https://2019.itsineurope.com/registration-information/

Voor meer informatie en het volledige programma van het congres: https://2019.itsineurope.com/.

Voor interviewverzoeken minister Van Nieuwenhuizen: Ivar Noordenbos, 06-31753405 / ivar.noordenbos@minienw.nl

Hieronder een overzicht van een aantal persmomenten op maandag 3 juni.
Het ITS-congres vindt plaats op drie verschillende locaties in de Brainportregio Eindhoven:

LOCATIE: AUTOMOTIVE CAMPUS

Automotive Campus 30, 5708 JZ Helmond

9.00 uur: Aftrap voor de pers
De CEO van ERTICO en de burgemeesters van Eindhoven en Helmond openen het congres. Daarbij geven zij een presentatie van de hoogtepunten van het komende congres, waaronder een pilot met voorrang voor hulpdienstvoertuigen in samenwerking met de brandweer van Helmond.

13.00–14.00 uur: FIA Smart Driving Challenge voor de pers
Media kunnen deelnemen aan de FIA Smart Driving Challenge waarbij het draait om veilig en milieuvriendelijk rijden.

LOCATIE: PULLMAN COCAGNE HOTEL EINDHOVEN

Vestdijk 47, 5611 CA Eindhoven

10.45–12.00 uur: Sessie ‘Smart Mobility, Dutch Reality’
Informatieve sessie over de Nederlandse aanpak rond Smart Mobility met concrete voorbeelden op het gebied van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), Mobility as a Service (MaaS) en Connected Transport Corridors. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat in gesprek met verschillende overheden, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en belangenorganisaties.

12.00–12.30 uur: Lunch met informatiemarkt

12.30–13.30 uur: Demonstratierit Talking Traffic
Tijdens deze demonstratie wordt getoond hoe met nieuwe Talking Traffic diensten weggebruikers voortdurend en op maat worden geïnformeerd over alles wat er op hun route gebeurt. Bijvoorbeeld de tijd tot rood/groen bij intelligente verkeerslichten, informatie op matrixborden, geldende maximumsnelheden, beschikbare parkeermogelijkheden en prioritering voor specifieke soorten verkeer. De Talking Traffic-bus maakt een route van ca. 45 min. door Eindhoven en directe omgeving en eindigt weer bij het Pullman hotel.  

12.30–13.30 uur: Demonstratierit Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)
Tijdens deze demonstratie worden verschillende ADAS getoond, zoals automatische remsystemen, volautomatisch parkeren, detectiesystemen voor de dode hoek en systemen die de auto helpen om op de eigen rijstrook te blijven. ADAS dragen bij aan meer verkeersveiligheid, betere doorstroming en verduurzaming van het verkeer.

LOCATIE: THE EVOLUON, EINDHOVEN

Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

15.15 uur: Aankomst minister Van Nieuwenhuizen, vertegenwoordigers van Europese lidstaten en CEO’s van verschillende grote autofabrikanten
Kort persmoment (en fotomoment) over nieuwe internationale afspraken en samenwerking rond de uitwisseling van digitale informatie tussen Europese lidstaten en autofabrikanten.

15.45 uur: Kort bezoek van minister Van Nieuwenhuizen aan de ‘Dutch Street’
Bezoek aan Nederlandse ondernemers die hun innovaties en ideeën op het gebied van mobiliteit presenteren.

16.30–17.30 uur: Officiële opening ITS congres
Openingsspeech van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en aansluitend de vertoning van de film ‘Smart Mobility, Dutch Reality’.

17:30–19:00 uur: Welkomstreceptie ITS congres

Meer informatie
Joris Drost, persvoorlichter
06 11 10 65 42
joris.drost@minienw.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen