Van Nieuwenhuizen bezoekt Bovenwindse Eilanden

06-05-2019

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bezoekt van maandag 6 mei tot donderdag 9 mei Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Tijdens het bezoek aan de Bovenwindse Eilanden komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de infrastructuur, kusterosie en de drinkwatervoorziening.

De minister bezoekt maandag 6 mei op Saba de opgeknapte luchthaven en landingsbaan. Ook gaat ze naar de zeehaven van Saba om geïnformeerd te worden over de vernieuwingen. De haven is van groot economisch belang voor het eiland en wordt met een bijdrage van de Nederlandse overheid van 28 miljoen euro uitgebreid en veiliger gemaakt. De haven wordt toegankelijk voor zeil- en motorjachten van verhuurbedrijven en daarmee aantrekkelijk voor toeristen die per boot in het Caribisch gebied rondreizen. Tijdens het bezoek op Saba wordt ook stilgestaan bij de drinkwatervoorziening op het eiland en de maatregelen om de kosten voor de inwoners voor goed drinkwater te verlagen.  

Dinsdag 7 mei is de minister op Sint Eustatius. Met geld van het ministerie wordt de kusstrook van dit eiland versterkt, want erosie is een gevaar voor de bereikbaarheid van Sint Eustatius. Hiermee wordt voorkomen dat de weg naar de haven, de levensader van het eiland, wordt weggeslagen door de zee. De minister brengt een bezoek aan de kustweg en bekijkt ook de effecten van deze kusterosie op de landingsbaan van de luchthaven.

Woensdag 8 mei brengt de minister op Sint Eustatius een bezoek aan de waterproductiefaciliteit en de elektriciteitscentrale. Afsluitend heeft zij op Sint Maarten een ontmoeting met minister Johnson van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie. 

Voor meer informatie:

Marianne Wuite, woordvoerder minister Van Nieuwenhuizen
+31 (0)6 20 01 36 87
Marianne.Wuite@minienw.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen