Handelsmissie Vietnam: stad Hanoi en kuststreek Hoi An

10-04-2019

De TU Delft gaat de komende drie jaar Vietnam ondersteunen met het opleiden van professionals op het gebied van waterbeheer. Op woensdag 10 april opende minister Van Nieuwenhuizen met haar Vietnamese collega vice-minister Vo Tuan Nhan dit initiatief met de tewaterlating van een onderwaterdrone.

Deze drone van de Delftse startup Indymo is uitgerust met sensoren en een camera die kan worden voor inspecties onder water en het meten van de waterkwaliteit. 

Minister Van Nieuwenhuizen: ‘Waterkennis is een belangrijk Nederlands exportproduct. Onze bedrijven, kennisinstellingen en innovatieve startups zijn overal ter wereld hierin actief. Door deze samenwerking helpt de TU Delft Vietnam met het scholen van een nieuwe generatie waterprofessionals‘.

Lees de volledige speech van minister Van Nieuwenhuizen hier.

In de kustplaats Hoi An werkt een Vietnamees-Nederlands consortium samen om de aantasting van de kust te stoppen. Zij hebben een concept ontwikkeld om de kwetsbare kustlijn van Hoi An te beschermen tegen de zee. Hiermee moet de kust op termijn worden beschermd met een zeewering en kunstmatige eilanden die de kust moeten beschermen tegen erosie. De eilanden worden duurzaam ingericht met de aanplant van onder meer mangroves. Op een klein deel van de eilanden zou er dan ruimte moeten komen voor eco toerisme.

Voor meer informatie:

Roel Vincken, woordvoerder
+31 (0)6 21522449
Roel.vincken@minienw.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen