Aftrap Nederlandse handelsmissie Vietnam

09-04-2019

Minister Van Nieuwenhuizen sprak dinsdag 9 april in Hanoi met de ministers die over water, ruimtelijke ordening, handel en industrie gaan. Deze gingen onder meer over de relaties van Nederland met Vietnam op watergebied.

Met de Vietnamese klimaatminister Ha tekende Van Nieuwenhuizen op het presidentieel paleis de verklaring dat Vietnam als land gaat deelnemen aan de Global Commission on Adaption (GCA). Deze commissie is op initiatief van de minister vorig jaar van start gegaan met onder andere Ban Ki-Moon en Bill Gates als voorzitters.

In september zal de GCA bij de bij de Verenigde Naties een rapport aanbieden hoe de gevolgen van de klimaatverandering moeten worden opgevangen.

Kabinetsdelegatie op handelsmissie Vietnam

Minister-president Rutte, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Snel van Financiën gaan volgende week samen met 70 bedrijven op handelsmissie naar Vietnam. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, is zakelijk leider van de economische missie.

Speeches minister Van Nieuwenhuizen

Speech minister Van Nieuwenhuizen Seminar Sustainable Infrastructure Vietnam

Speech minister Van Nieuwenhuizen bij opening seminar 'Water Business Dialogues'

Closingspeech minister Van Nieuwenhuizen VEI Waterworx seminar

Meer informatie over de handelsmissie via deze link.

Voor meer informatie:

Roel Vincken, woordvoerder
+31 (0)6 21522449
Roel.vincken@minienw.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

 

Nieuws IenW

Welkom bij het nieuwsplatform van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier vind je persberichten, toespraken en optredens.

Volg ons via

        Logo Facebook

 
Cookie-instellingen